Главният прокурор Иван Гешев изиска от МВР, ДАНС, Служба Военно разузнаване“ и

...
Главният прокурор Иван Гешев изиска от МВР, ДАНС, Служба Военно разузнаване“ и
Коментари Харесай

Главният прокурор изиска от МВР, ДАНС и Разузнаване цялата информация за трафика на мигранти

Главният прокурор Иван Гешев изиска от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Служба „ Военно разузнаване “ и Държавна организация „ Разузнаване “ цялата информация, с която разполагат за трафика на мигранти, оповестяват от прокуратурата. „ В страната и в Европейски Съюз влизат свободно хора, които не знаем какви и кои са. Може да са свързани с тероризъм, проведена престъпност, а може и просто да бягат от война и да търсят по-добър живот. И ние играем на стражари и апаши и ги гоним по пътищата на България. С жертви и от двете страни, за жалост ", съобщи той.
Той разяснява последствията от закриването на спецправосъдието: „ След закриването на профилираната прокуратура единствено за девет месеца има петдесет % спад на делата за проведена престъпност. Някои политици без да ги интересуват ползите на народа с този закон в действителност обслужиха проведената престъпност. "
Той продължи: " Тези, които нарекоха това " правосъдна реформа' в този момент мълчат. Даже не и гузно, тъй като може би си извършиха уговорките. Съчетано с войната на някои политици против правосъдната власт, дезинтеграциятя на институциите и външни фактори е забележим резултата. Бум на престъпността, който напъните на прокуратурата, а в последно време и на Министерство на вътрешните работи не могат да компенсират. “ По мотив изисканата от Министерство на вътрешните работи и специфичните служби информация за трафика на мигранти, той съобщи: „ Ясно е, че без да се разкрият тези незаконни мрежи от службите за сигурност и да уведомят прокуратурата няма по какъв начин да повдигнем обвинявания и да предадем на съд членовете на незаконните групи. Разкриването им не е пълномощие на прокуратурата, а точно на службите за сигурност. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР